TTH Indefra: Bramming og de 404 kampe


16.09.2021 | Af Nanna Gantriis - Foto: Alex Paulsen

Magnus Bramming beskriver sig selv som ”en der bare synes det er sjovt at spille håndbold”. I morgen skriver han sig ind i klubbens historiebøger som spilleren med flest kampe i den hvide trøje. Vi har taget os en længere snak med klubikonet, topscoreren og den kommende rekordholder. 

Når Magnus Bramming i morgen løber på banen til opgøret mod Fredericia Håndbold, vil han samtidig skrive sig ind i historiebøgerne. Med 405 kampe slår han direktør og ’Mr. TTH’ John Mikkelsens 25 år gamle klubrekord, og bliver dermed spilleren med flest kampe i TTH-trøjen nogensinde. En præstation, der gør indtryk på venstrefløjen:

- Da sæsonen startede, vidste jeg godt, at jeg ville nå Johns rekord, men jeg gjorde mig ikke de store tanker omkring det… før nu. De seneste dage har jeg godt kunne mærke, at det betyder noget. Alle de pæne ord, der bliver sagt om en, de mange minder, der kommer frem. Det er stort og noget jeg er stolt over, fortæller hovedpersonen selv.

Fra sjællandsk drengerøv til far med parcelhus
Ni år er gået, siden Magnus Bramming for første gang trak TTH-trøjen over hovedet. Dengang var han en 21-årig ung knægt, der sammen med træner Klavs Bruun kom til Holstebro fra Nordsjælland Håndbold. Klavs Bruun skulle senere blive kvindelandstræner og rykke tilbage til Sjælland. Men Magnus Bramming stempler fortsat ind på job i Gråkjær Arena, Holstebro – nu med et parcelhus, en bedre halvdel og en datter.

- Jeg fandt mig hurtigt godt til rette i klubben. Spilletid var der meget af, og jeg fik stor tillid fra mine trænere. Sådan er det egentlig stadig, siger Magnus Bramming og fremhæver én af årsagerne til, at han nu spiller sin 10. sæson i klubben:

- For mig skal håndbold først og fremmest være sjovt. Jeg skal have lov til at fjolle lidt rundt til træning og drille mine holdkammerater. Det har mine trænere, og ikke mindst klubben, givet mig lov til. Jeg har fået lov til at være mig, og kombineret med gode holdkammerater samt de sportslige resultater vi samtidig har præsteret, så er TTH en fantastisk arbejdsplads for mig.

Udlandet har ringet…
Det er ikke fordi der ikke har været tilbud fra udlandet. Tværtimod har venstrefløjen været et varmt emne af flere omgange. Men hjertet har alle år lagt i Holstebro:

- Mange spørger mig: ’Hvorfor har du ikke taget imod tilbuddene fra udlandet?’. Det har da også til tider lydt fristende. Men græsset er rigtig grønt her i Holstebro, og jeg tror ikke det er grønnere i en klub i udlandet. Der ikke nogen klubber, jeg hellere vil spille for end TTH… jo, hvis FC Barcelona ringer. Men ellers ikke, griner venstrefløjen. 

’Jeg trækker mig tilbage med ro i maven når…’
Selvom 10 sæsoner i den samme klub hører til sjældenhederne i moderne håndbold, så har Bramming ikke planer om hverken at skifte klub eller stoppe karrieren lige foreløbig: 

- Altså jeg har jo kontrakt indtil sommeren 2025. På det tidspunkt er jeg 34, og så kan jeg jo godt tage et par år mere. Det kunne være sjovt at komme op på 600-700 kampe, siger han og kalkulerer sig frem til følgende:

- Så kan jeg trække mig tilbage med ro i maven og vide, at den rekord nok aldrig bliver slået. Til den tid vil jeg stå oppe på tribunen og råbe om, hvordan man spillede håndbold i gamle dage. I slipper ikke sådan af med mig. Jeg bliver hængende i Gråkjær Arena, afslutter Bramming. 

Du kan komme med til fejringen af Magnus Bramming ved at købe din billet til fredagens kamp her

Personlig sponsor for Magnus Bramming er Restaurant SPRØD.

 

 

Best of… med Bramming:
Største oplevelse: DM-finale i 2016 på hjemmebane i Gråkjær Arena.
Den vigtigste medalje: Pokalguldet i 2018. Helt klart!
Den bedste medspiller: Der har godt nok været mange gode. Patrick Wiesmach og jeg havde noget specielt sammen – både på og uden for banen. Så det må nok blive ham.

Del på facebook