TTH laver træner-scoop


21.06.2016 | Af Claus Sonne

Team Tvis Holstebro har til sæsonen 2016-17 tilknyttet Heine Eriksen som talentkonsulent med ansvar for den individuelle udvikling og træning på klubbens pigeside, gældende U16 og U18. Eriksen skal også være med til at sikre og videreudvikle niveauet på TTH's talentakademi.

- Vi har lavet et scoop, siger TTH-direktør John Mikkelsen og fortsætter:

- Heine Eriksen er Danmarks mest succesfulde ungdomslandstræner med to VM- og seks EM-guldmedaljer. Han har været talentansvarlig hos DHF på pigesiden i adskillige sæsoner og har gennem en årrække arbejdet med de største talenter i dansk håndbold. Vi er helt oppe i toppen rent talentudviklingsmæssigt.

Med ansættelsen af Heine Eriksen som talentkonsulent går TTH nye veje i dansk talentudvikling, da det primære fokus for klubbens ungdomstrænere - med Heine Eriksen i spidsen - bliver udvikling af ungdomsspillere til klubbens ligahold. Det skal blandt andet ske via mere individuel træning og mindre holdtræning.

 - Heine Eriksen ansættes med det sportslige ansvar for den individuelle udvikling af klubbens U16- og U18-spillere. Han får ansvaret for indholdet af fem ugentlige træningspas, hvor det er den individuelle udvikling, der er på dagsordenen, siger John Mikkelsen.     

Kristian Paulsen bliver samarbejdspartner til Heine Eriksen og chefholdansvarlig for både U16 og U18 holdet, mens 2. div. træner Lars Dalhoff skal assistere og bliver tredje mand i et firkløver, der også tæller ligatræner Pether Krautmeyer.

- Pether bliver en del af trænersamarbejdet og vil løbende samle trænergruppen, hvor sparring, koordinering, inspiration og vidensdeling vil blive nøgleordrerne på talentvejen for de unge TTH talenter, lyder det fra John Mikkelsen.

Heine Eriksen, der er U19-landstræner i DHF og netop har forlænget sin kontrakt her til 31. august 2018, glæder sig til at begynde talentarbejdet i TTH og den nye talentplan 2020.

- Stillingen som talentkonsulent passer godt med mit arbejde i DHF-regi. Jeg er vant til at arbejde i et elitepræget, struktureret miljø, og det har man i TTH, hvor man også har en række dygtige trænere tilknyttet. Dem glæder jeg mig til at sparre med, og jeg glæder mig også til at arbejde med nogle unge spillere, der er målrettede, gerne vil udvikle sig og "drive det til noget", siger han.

Heine Eriksen understreger, at han stadig først og fremmest er U18-landstræner, men at ansættelsen i TTH for ham er et skridt tilbage mod klubhåndbolden, som han har lyst til at være en del af i fremtiden.

Del på facebook