TTH-piger klar til U20 VM-1/8 finale


09.07.2018 | Af Morten Toft

5 sejre i 5 kampe!... det er status for Danmarks U20 VM-piger efter det indledende gruppespil til VM-slutrunden i Ungarn. 

Danmarks U20 VM-piger har vist storform til slutrunden som afvikles i Debrechen, Ungarn. Heine Eriksens tropper har opnået maksimum point, og ovenikøbet med flere storsejre. Søndag aften cementerede pigerne den perfekte pointhøst i det indledende gruppespil, da de med en tæt 25-24 sejr vandt puljefinalen mod Holland.

Sejren betyder at Danmark ender som etter i gruppe C, og er dermed klar til VM-1/8 finalerne. Her møder de Tyskland, som blev nummer fire i gruppe D. 

1/8 finalen mellem Danmark og Tyskland spilles tirsdag kl. 20.45. 

 

TTH-piger med flotte præstationer

Set over de fem kampe i det indledende gruppespil, har TTH´s piger i særdeleshed gjort sig flot bemærket - Heriblandt med fire topscorer præstationer ud af fem mulige. 

Nikoline Lundgreen har trukket de største overskrifter med hele 24 mål på blot 35 forsøg (68%). TTH-backen har præsteret at blive dansk topscorer i de seneste tre kampe mod Paraquay, Rumænien og Holland. 

Laura Jensen har ligeledes været farlig fra playmaker positionen, hvor det er blevet til 20 mål på 35 forsøg (57%).

Caroline Svarre og Mathilde Hylleberg er noteret for henholdsvis 6 og 9 mål efter de første fem kampe - og her er det værd at nævne, en ekstra skarp venstre hånd fra Mathilde i opgøret mod Japan, hvor hun blev topscorer med 6 kasser på 7 forsøg.

Til slut kan den nu tidligere TTH´er, Line Mai Hougaard, glæde sig over 18 mål på 24 forsøg (75%). Det placerer hende i top 30 på scoringseffektivitet. 

Del på facebook