Unge TTH'ere udtaget til talentprogram


17.10.2021 | Af Nanna Gantriis - Foto: Photo Overlund

De tre unge TTH-talenter Anders Flæng, Emil Jensen og Jeppe Hauskov er udpeget til at deltage i Holstebro Elitesports målrettede talentprogram ”Made in Holstebro”.

Inden torsdagens ligakamp mod KIF Kolding blev de tre TTH-talenter Anders Flæng, Emil Jensen og Jeppe Hauskov præsenteret som en del af Holstebro Elitesports talentprogram ”Made in Holstebro”. Programmet er målrettet 20 talenter fra blandt andet håndbold, roning, svømning og bueskydning, og skal være med til at styrke atleternes udviklingsmuligheder i Holstebro Kommune. Dette sker blandt andet ved at stille en diætist, fysisk træner og en sportspsykolog til rådighed gennem en ”klippekorts-ordning”. 

Holstebro Elitesport er en del af Holstebro Kommunes elitekommune-aftale under Team Danmark. Byen har været elitekommune siden 2008 og i alle årene har håndbold været en af de prioriterede idrætsgrene i Holstebro Kommunes aftale. 

TTH Holstebro samarbejder med Holstebro Elitesport omkring talentudviklingen af de unge håndboldspillere, og sammen arbejdes der for at skabe de bedste rammer for at udvikle morgendagens liga- og landsholdsspillere. 

Direktør: ’Holstebro Elitesport løfter talentniveauet i Holstebro’
I TTH Holstebro er glæden stor. Både over de tre unge talenters udtagelse og over det store talentarbejde, der udføres af Holstebro Elitesport. 

- Holstebro Elitesport har gennem alle år været en afgørende og stærk samarbejdspartner, som har løftet både talentniveauet og talentmiljøet i Holstebro. De har afgørende betydning for de mange lokale talenter, som nu gør det godt på elite- og seniorplan, siger TTH-direktør John Mikkelsen.

- Deres ”Made In Holstebro”-program har stor kvalitet, og er med til at give de unge talenter den rette support både på og udenfor banen. Indsatsen overfor denne gruppe atleter, er med til at sikre en god personlig overgang fra talent til seniorudøvere, siger John Mikkelsen, der glæder sig over den flotte udvikling, de tre TTH-talenter allerede har gennemgået. 

Cadeau til klubbens talentarbejde
For TTH Holstebros talentansvarlige Anders Høj er de tre unge talenter et bevis på, at klubben råder over et godt udviklingsmiljø for unge spillere.

- De tre drenge er gode eksempler på spillere som med iver, tålmodighed, passion, ydmyghed og mange træningstimer kan nå langt. De er alle tre gode ambassadører og forbilleder for vores talentmiljø i TTH Holstebro, og det har været en fornøjelse at følge de tre talenter de seneste år, siger Anders Høj, der til daglig arbejder med de unge talenter i TTH:

- Vi har pt. nogle interessante årgange i vores ungdomsmiljø, og derfor er jeg meget positiv omkring fremtiden. Jeg er overbevist om, at flere af vores ungdomsspillere på sigt kommer til at kunne begå sig på seniorelite-niveau og måske bliver nogle af dem den næste ligaspiller i TTH Holstebro.

Emil Jensen: ’Et stort skulderklap’
En af de 20 udvalgte talenter er TTHs 21-årige Emil Jensen. Han glædes over at være en del af projektet og ser frem til at gøre brug af kommunens tilbud:

- Det er vildt fedt at Holstebro Kommune anerkender det hårde arbejde, vi lægger for dagen og generelt hjælper os unge med at gå fra at være et talent til at blive en del af den etablerede sportsverden. Sport går og ned, og derfor kan muligheder som denne vise sig rigtig gavnlige for os unge talenter, siger TTH-spilleren. 

 

Fakta om ”Made in Holstebro” talentprogrammet

  • Designet til at gøre en særlig indsats for denne specifikke gruppe af atleter. 
  • Aktiviteterne i programmet koordineres og sker i samarbejde med klub, forbund og den enkelte atlet og med afsæt i atletens behov og ønsker. 
  • At støtte unge talenter i deres bestræbelser på at nå et nationalt og internationalt højt niveau.   
  • At fastholde talenternes tilknytning til Holstebro.

Som "Made in Holstebro"-atlet gives der adgang til forskellige support-funktioner:

  • Fysisk træner, træningsforløb, individuel vejledning og træning
  • Kostvejleder/diætist, fysioterapeut, fysioterapeutisk screening, behandling og vejledning
  • Coach, mental træner, sportspsykolog m.m. 
  • Rådgivning fra eksterne eksperter inden for det sportslige område

Talentpartner i TTH Holstebro er Færchfonden.

Del på facebook