To vigtige point i Silkeborg


16.01.2019 | Af Nanna Gantriis Mortensen - Foto:Alex Paulsen

TTHs damer sikrede sig onsdag aften to vigtige point med en udebanesejr på 29-25 over Silkeborg-Voel KFUM. Dermed holder truppen fast i de førende otte ligahold og dermed også drømmen om en slutspilsplads.

TTH Holstebros damer startede forsigtigt ud i JYSK Arena med flere fejl og skud på stolpen. Hjemmeholdet Silkeborg scorede hurtigt tre mål, og dette fik med det samme træner Pether Krautmeyer til at trække sit timeout-kort og få styr på tropperne. Derefter fandt TTH ind i en god rytme, og spillet blev straks bedre. 3-1 blev vendt til 3-7 i Holstebros favør på 12 minutter, bl.a. som følge af en stærkt spillende Sara Kececi i målet. Igennem 1. halvleg formåede pigerne fra Holstebro at bibeholde en komfortabel føring, hvor flere spillere fik skudt sig varme. De sidste syv minutter af 1. halvleg opstod der dog en scoringspause hos Krautmeyers trup, og holdet kunne dermed gå til pause foran med 10-12.

Silkeborg-Voel kom bedst ud til 2. halvleg, og efter syv minutters spil kunne hjemmeholdet juble over deres første regulere føring i kampen, 16-15. TTH Holstebro formåede dog at stå imod presset, bl.a. takket være af en træfsikker Emilie Bastrup, der scorede på alle hendes fem chancer fra venstrefløjen.

Herefter fulgtes holdene ad indtil det 49. minut, hvor TTH igen trak fra hjemmeholdet. Denne gang så TTH-damerne sig ikke tilbage og kunne derfor fortjent forlade JYSK Arena efter en flot og velspillet kamp.

 

Kamp: ”Vi holder os til planen”

En af de spillere som havde stor andel i TTH’s sejr var Kaja Kamp. Med otte mål på ni forsøg forsatte stregspilleren det høje niveau, som hun har vist siden sit skifte til TTH i sommers:

- Vi starter mega dårligt ud, og Pether tager en time-out allerede efter fem minutter. Derefter får vi styr på tingene, og vi holder os til planen. Alle gør det de skal, og vi får rettet ind i forhold til de ting Silkeborg kommer med. Desuden formår vi at bibeholde gejsten og ikke mindst troen på os selv, hvilket er utrolig vigtigt, siger Kaja Kamp. 

Med sejren over Silkeborg-Voel holder TTH’s damer fast i drømmen om slutspil, selvom der stadig er ni kampe tilbage i grundspillet:

- Nu ligger vi á point med Viborg på ottendepladsen, og derfor kan vi nemt komme til at drømme om den slutspilsplads; specielt efter de to kampe vi har vundet over Ringkøbing og Silkeborg-Voel. Men vi skal huske at tage én kamp ad gangen, det kan hurtigt gå den anden vej, påpeger Kaja Kamp.

Næste gang TTH’s damer skal i kamp, er lørdag den 26/1 hvor turen går til Ajax København. Derefter venter de nykårede pokalmestre fra Nykøbing Falster onsdag den 30/1 i Struer Energi Park:

- Kampen mod Nykøbing kan både blive en dreng og en pige. Vi var tæt på at stjæle point fra dem sidst, men vi ved også, at de er et utrolig dygtigt hold. Så det skal nok blive en fed kamp, afslutter Kaja.

Skal du nå at købe billet til braget mod Nykøbing, så klik HER

 

Silkeborg-Voel KFUM # TTH Holstebro 25-29 (10-12)

Kampstatistik Silkeborg-Voel KFUM
Redninger: Stine Aagaard 6/27 (22,22%), Stephanie Andersen 1/7 (14,29%)
Mål: Sofie Bæk 8, Susann Müller 5, Rikke Iversen 4, Camilla Fangel 3, Helene Kindberg 2, Andrea Bendtsen 2, Hege Wahlquist 1
Udvisninger: 3

Kampstatistik TTH Holstebro
Redninger: Sara Kececi: 9/31 (29,03%), Louise Egestorp 0/0 (0%)
Mål: Kaja Kamp 8, Emilie Bastrup 5, Sarah Stougaard 4, Inger Smits 4, Lynn Knippenborg 3, Mathilde Hylleberg 3, Mathilde Neesgaard 2
Udvisninger: 2

Tilskuertal: 2.458

Del på facebook