Viljestærk indsats mod THW Kiel var ikke nok


17.05.2019 | Af Morten Toft - Foto: Denice Hansen

THW Kiel bookede finalepladsen til AKQUINET EHF Cup Finals efter en 32-26 sejr mod TTH Holstebro. Der blev kæmpet bravt af TTH mod den tyske gigant i semifinale-opgøret, men en viljestærk indsats var ikke nok til at følge med storholdet da kampen for alvor spidsede til. 

"THW, THW, THW" - sådan lød det fra knap 10.000 tilskuere, da THW Kiel indtog hjemmebanen i Sparekassen-Arena-Kiel til EHF Cup semifinalen mod TTH Holstebro. Det talstærke hjemmepublikum leverede en helt fantastisk kullise, som cheftræner Westerholm passende sætter følgende ord på: 

- Det var nærmest som at stå i Gråkjær Arena, siger en storsmilende Patrick Westerholm, der måtte råbe ekstra højt fra sidelinjen med instruktioner til sine spillere.

Men cheftræneren havde ikke meget at råbe over i de første 30 minutter, for her var TTH Holstebro fuldt ud med i opgøret til pausestillingen 14-16. Den stærke halvlegsstilling var især præget af en stærk defensiv med Sebastian Frandsen som sidste skanse. I den offensive ende af banen var unge Mikkel Sandholm, Kay Smits og Magnus Bramming de helt store aktører mod den danske landsholdskeeper, Niklas Landin. 

Men selvom TTH-scoringerne blev sat ind i en fornuftig stime mod THW Kiel, så var der plads til forbedringer trods den tætte stilling i hele kampen:

- Jeg er både mega stolt, men også ærgerlig over vores præstation. Hvis vi havde undgået blot halvdelen af vores tekniske fejl, så havde vi haft en helt tæt kamp hele vejen, siger Patrick Westerholm og fortsætter:

- Men hvis man fjerner drømmen om den perfekte præstation, så er jeg meget tilfreds med den holdindsats vi får frem. Vi havde lovet hinanden at vi skulle stå sammen som et mandskab, og det lykkedes vi med til fulde.

TTH Holstebro var ikke bagud med mere end 3-4 mål i størstedelen af kampen, men i slutfasen manglede de sidste kræfter, hvor THW Kiel komfortabelt rykkede fra til slutresultatet 32-26. 

TTH Holstebro kan nu se frem til en bronzekamp mod FC Porto Sofarma. Bronzekampen spilles lørdag kl. 18.00.

 

THW Kiel # TTH Holstebro 32-26 (16-14)

Kampstatistik THW Kiel
Mål: Niclas Ekberg 6, Lukas Nilsson 4, Hendrik Pekeler 4, Steffen Weinhold 4, Rune Dahmke 3, Nikola Bilyk 3, Miha Zarabec 2, Domagoj Duvnjak 2, Harald Reinkind 1, Magnus Landin 1, Patrick Weincek 1, Ole Rahmel 1. 
Udvisninger: 1

Kampstatistik TTH Holstebro
Redninger: Sebastian Frandsen 9/26 (35%) Simon Gade 7/21 (33%) 
Mål: Magnus Bramming 7, Kay Smits 5, Mikkel Sandholm 3, Vignir Svavarsson 3, Jonas Porup 3, Peter Balling 3, Lars Mousing 1, Viktor Östlund 1. 
Udvisninger: 4

Tilskuertal: 10.200

Del på facebook