Westerholm gør status: Vi skal have fundet 25% mere kvalitet


27.12.2018 | Af Morten Toft - Foto: Alex Paulsen

18 ligakampe, 1 Super Cup finale, 2 EHF Cup kampe og 2 pokalturneringskampe. Det er hvad, Patrick Westerholms tropper har været igennem i den første halvdel af sæsonen. Herunder gør TTH-cheftræneren status. 

2 ud af 3 delmål er nået – bedre stabilitet i ligaen – men mangler den sidste skarphed

- Før sæsonen startede, satte vi os et mål om at vi skulle være mere stabile i vores præstationer mod ”mellemklasseholdene”. Det var et stort problem for os i sidste sæson, hvor vi smed alt for mange vigtige point. Det har vi formået at forbedre i denne sæson, og vi har trukket mange point fra netop de kampe.

- Mod storholdene i ligaen må vi erkende at der har manglet den sidste afgørende skarphed. Vi havde chancen begge gange mod GOG og mod BSV hjemme, men vi laver for store fejl i vigtige perioder af kampene. Lige nu leder vi efter at kunne tilføje 25% mere kvalitet til netop de kampe, så vi kan udfordre dem en tand mere. Men tre sejre over Skjern i sæsonen, vidner om at vi kan udfordre topholdene når vi rammer dagen.

- Lige nu er vi placeret på en 4. plads i ligaen (A-point med BSV og Skanderborg), og opfylder her klubbens officielle målsætning om at true top-4. Vi har haft chancer for flere point, så vi er ikke mere end ok tilfredse, og vi er samtidig velvidende om, at vi ikke har råd til at smide mange point i den resterende del af sæsonen, hvor alt spidser til.

EHF Cup deltagelse var en stor skalp

- At komme videre til EHF Cup gruppespillet var et stort delmål for os. Det lykkedes vi med over to kampe mod et stærkt fransk hold i form af, Pays d’Aix Université handball Club (PAUC). Det var en stor skalp for os at komme videre, og vise at vi kan være med på den europæiske håndboldscene.

- Nu kan vi se frem til yderligere seks spændende kampe i Europa, og jeg ser vores muligheder for at gå videre fra gruppen som realistiske. Uanset hvad, så bliver spillertruppen en erfaring rigere, som vi kan bruge i ligaen, og samtidig teste os af i flere europæiske kampe.

Skuffende pokal-exit

- Vores exit i pokalkvartfinalen mod Århus Håndbold var naturligvis en kæmpe skuffelse. Det var et klart delmål at komme med i Santander Final4, men man får ikke ting foræret her i livet – og vi må erkende at vi slet ikke rammer dagen til et af årets vigtigste kampe.

Flere har trådt frem og vist ansvar

- Jeg synes at der er flere som har trådt i karakter her i den første del af sæsonen. Generelt har der været mange som har bidraget med det vi forventer, men vi mangler måske lidt at præstationerne ”peaker” samtidig. Der er stadig for mange udsving på det punkt, og det er noget vi skal forbedre før slutspillet kommer. 

- Men hvis man skal fremhæve nogen ved navn, så mener jeg at Kasper og Magnus på vores fløje har gjort en god og stabil figur. De har været skarpe i kontraspillet og i forsvaret har de vist en større mental parathed.

- Derudover er der flere spillere som i perioder har blomstret. Jonas var fremragende i starten, Vignir har været god efter hans skade – og så har Niels overrasket mig positivt i begge ender af banen.

- På målmandsposten har vi ligeledes set lyspunkter, hvor Sebastian var suveræn i starten, men desværre er hans form blevet afbrudt af flere småskader. Simon har derefter taget over med stor kvalitet – og det har været vigtigt for os.

Klar til skarp træning i januar

- Efter en tiltrængt turneringspause ser vi frem til et tætpakket forårsprogram med både liga- og EHF Cup kampe. I de kommende måneder skal vi derfor lægge på holdet både fysisk og håndboldmæssigt, og samtidig være klar mentalt til alle kampe. Derfor står den på masser af træning når vi mødes igen efter nytåret, og jeg ser frem til at møde nogle håndboldsultne spillere.

Del på facebook