26.09.2022

'Et privilegie at komme hjem'

Efter otte år i henholdsvis Nordsjælland og Sverige er Dan Beck-Hansen og kæresten Karina tilbage i Jylland. Denne gang med to nye familiemedlemmer og en ny taknemmelighed for hverdagen.

Af Nanna Gantriis - Foto: Photo Overlund

”Henter du børnene i morgen?”

For mange familiefædre er dette spørgsmål lige så sikkert som den spaghetti med kødsovs, familien skal have til aftensmad.

Men for Dan Beck-Hansen er spørgsmålet nyt - og samtidig et stort privilegie:

- I hele min håndboldkarriere har jeg været vant til at dele mit arbejdsliv i to: Livet som tømrer om dagen og livet som håndboldspiller om eftermiddagen og aftenen. Det har betydet, at min kæreste Karina ofte skulle stå alene med børnene i ulvetimen og lave aftensmad, mens jeg trænede håndbold, indleder stregspilleren. 

- Men med skiftet hjem til Danmark og TTH Holstebro har vi nu nogle træningstider, der gør, at jeg kan hente børnene i daginstitution og have eftermiddagen sammen med dem. Eller jeg kan sige til Karina: ”Tag du afsted til det her arrangement. Så tager jeg børnene”, fordi jeg nu ikke skal træne håndbold på skæve tidspunkter. Når man ikke har været vant til den slags, så sætter man pludselig enormt stor pris på det.

Hvad med ham der Hoxer?

Det er ikke kun familiens hverdag, der har ændret sig, siden skiftet hjem til Danmark. Det har arbejdet på håndboldbanen også:

- Man kan godt mærke forskel på spillet i Sverige og i Danmark. Spillerne er mere teknisk dygtige her, spillet går hurtigere og vi kan få lov til tackle mere igennem. Men det er bare fedt at blive udfordret, fortæller Dan Beck-Hansen.

Og så er der udviklingen i spillertrupperne. For ligesom der er kommet to nye navne på postkassen hjemme hos familien Beck-Hansen, så er der også kommet nye, talentfulde navne på den danske håndboldscene:

- Jeg kan godt mærke, at jeg har været tre år væk fra den danske liga. Jeg skal lige opdateres på, hvad favoritfinten er hos den enkelte spiller, og der er kommet nogle nye navne til, siden jeg spillede i Nordsjælland, siger Dan og tilføjer:

- Når vi skal spille mod Mads Hoxer og Aalborg får jeg nok nogle lektier for inden kamp.

Kunsten at sætte pris på de små ting

Selvom det er mange nye ting at tage ind, så er stregspilleren glad for den dagligdag, han nu har fået:

- Det er fedt, at dette er min hverdag nu. Jeg er i et inspirerende miljø, med dygtige medspillere og gode forhold. Jeg har fundet min rolle, og jeg synes, vi som hold bygger lag på vores spil, siger Dan og afrunder:

- Jeg forsøger altid at minde mig selv på følgende: Det er ikke mange, der får lov til det, jeg gør. At spille håndbold på fuldtid. At vi har tilskuere og fangrupper, der kommer og støtter os til kampene. At få lov til at spille mod de bedste klubber i Danmark. Kombineret med at jeg har fået mere tid sammen med min familie. Det er ikke en helt dårlig tilværelse.

Næste gang Dan Beck-Hansen og holdkammeraterne skal i kamp er lørdag den 1. oktober, når de på udebane møder bronze-medalisterne fra BSH. 

Vi arrangerer udebanetur til kampen, så skynd dig at bestille din billet lige her.

Personlig sponsor for Dan Beck-Hansen er

Forrige Næste