Månedens TTH-profil: Nikolaj Markussen


13.06.2022 | Af Nanna Gantriis

10 mål i den afgørende kamp mod HØJ Elite og en involvering i hvert fjerde TTH-mål vidner om, at Nikolaj Markussen fandt formen i maj. Derfor er bagspilleren kåret til Månedens TTH-profil.

Det har drillet. Det håndled dér.

Nikolaj Markussens vigtigste og fornemste våben har modsat sig, og gjort det svært for bagspilleren det seneste halve år. 

- Efter min operation i håndleddet i slutningen af januar har jeg i en lang periode haft svært ved at kontrollere mine afslutninger, når jeg skulle skyde ordentligt igennem; hvilket folk nok også har bemærket.

Men i maj måned lyttede håndleddet og var med til at gøre Nikolaj Markussen til et af TTHs farligste våben - på det mest afgørende tidspunkt.

- Maj blev måneden, hvor jeg følte, at tingene begyndte at falde mere på plads, og mit skud føltes mere normalt. Så det var en rar følelse at få, før sæsonen sluttede, siger Nikolaj Markussen selv. 

Statistikkerne lyder aldrig…
Statistikkerne stemmer overens med Markussens individuelle følelse. I gennemsnit var bagspilleren involveret i 8,5 mål pr. kamp i maj måned, svarende til hver fjerde TTH-scoring.

Især kampene mod HØJ Elite trækker den samlede score opad, hvor Markussen stod noteret for 15 mål og seks assists. Nikolaj Markussen ender dermed på 84 assists i denne sæson, hvilket han kun har overgået én gang tidligere i hans seneste syv år i ligaen.

Sommeren skal bruges effektivt
Med sig fra denne sæson tager Nikolaj Markussen ikke blot et højt antal assists. Han har også lært noget om sig selv og sine holdkammerater:

- Når tingene kører, går du ud fra at alting er godt. Men når tingene ikke kører, er du nødt til at lære noget om dig selv. Både om hvordan du reagerer i visse situationer, men også hvilke kompetencer, du og dine holdkammerater byder ind med. Vi har gjort os nogle dyrebare erfaringer i denne sæson, og det er noget, vi skal tage med videre, reflekterer Nikolaj Markussen og afslutter:

- Nu får vi en lang periode hen over sommeren, hvor vi med ro og grundighed kan justere de elementer i spillet, som ikke fungerede i denne sæson. Og så kigger vi forhåbentlig ind i en 22/23-sæson med noget værdifuld viden i rygsækken og en plan om, at næste sæson skal være noget helt andet. 

Personlig sponsor for Nikolaj Markussen er ID Identity.
Månedens TTH-profil præsenteres i samarbejde med Nørre Vosborg.

Del på facebook