13.03.2024

Månedens TTH-profil: Sander Heieren

Han har stået nogle af sine bedste TTH-kampe i februar måned, og derfor er Sander Heieren ikke overraskende kåret til Månedens TTH-profil. Prisen præsenteres i samarbejde med Sortberg+Hansen.

Af Nanna Gantriis - Foto: Photo Overlund

Sander Heieren udstråler ikke ligefrem ro, når han springer rundt og laver sine karakteristiske - og karismatiske - jubelscener efter en redning.

Men netop roen er en af de parametre, der har gjort, at nordmanden har været en klar profil i samtlige TTHs kampe i februar måned.

- Jeg har trænet godt, og vi træner meget. Det kan jeg godt lide, fortæller Sander Heieren, da han bliver spurgt til opskriften på de flotte præstationer i februar måned.

- Jeg står mere kontrolleret, og kombineret med den træningsrytme vi har, skabes der noget ro i mig. Og jeg føler, jeg står bedst, når jeg er rolig.

Desuden, indskyder nordmanden, er tilbagekomsten af Jonas Porup også med til at skabe ro i TTH-defensiven:

- Det hjælper også, at vi har fået Porup tilbage fra skade. Han og Smed arbejder rigtig godt sammen i midterforsvaret, og det giver os andre mere tryghed til at udføre vores opgave i forsvaret.

Udlånt til ungarsk jord denne uge

Statistikkerne lyver aldrig, og i februar har de talt til Sander Heierens fordel. I februar måneds fem kampe stod nordmanden med en gennemsnitlig redningsprocent på 36,4%.

Procenterne steg yderligere efter fredagens sejr over Ribe-Esbjerg, hvor Sander Heieren for anden kamp i træk stod med redningsprocenter over de 40%. Det betyder, at Sander lige nu er ligaens 3. bedste målmand.

De flotte resultater nåede også til Norge, hvor landstræner Jonas Wille valgte at udtage vores målvogter til denne uges OL-kvalifikation.

Derfor har Sander i denne uge skiftet Gråkjær Arena ud med Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnok i Ungarn, hvor det norske landshold skal forsøge at spille sig til OL.

- Det er altid stort at skulle repræsentere sit land, lyder det med et smil fra målvogteren, der ikke havde troet, at hans navn ville være på landstrænerens blok.

- Steinar Ege (Norges målmandstræner red.) ringede til mig under en træning. Så jeg ringede tilbage og forventede egentlig at få af vide, at jeg ikke var udtaget. Men jeg skulle med! Så det var en god start på den weekend.

Prisen som Månedens TTH-profil uddeles i samarbejde med Sortberg+Hansen.

Forrige Næste