10.12.2023

TTH Holstebro henter spændende svensk bagspiller

Edwin Aspenbäck skifter til TTH Holstebro på en 3-årig aftale fra sommeren 2024. Den 23-årige talentfulde højre back er en profil i den svenske liga, og nu er han klar til at tage skridtet til Danmark.

Af Nanna Gantriis

Edwin Aspenbäck er et uskrevet blad i dansk ligahåndbold.

Men i Sverige er den 23-årige højre back en af ligaens profiler med sit energiske spil og mange mål.

Efter nogle gode sæsoner hos Hammarby IF skifter han til sommer den svenske liga ud med TTH Holstebro, og han ser meget frem til skiftet:

- Jeg glæder mig til at blive en del af TTH Holstebro og prøve mig af i den danske liga, udtaler Edwin Aspenbäck og uddyber:

- Jeg har valgt TTH Holstebro, fordi det er en spændende klub med et flot sportsligt set-up, hvor jeg har gode muligheder for at udvikle mig, siger Edwin Aspenbäck, som i november var med på det svenske udviklingslandshold.

Den nye højre back ser særligt frem til én ting:

- Da jeg tidligere besøgte Holstebro, så jeg, hvordan byen bakker op om klubben, og hvor fed Gråkjær Arena er. Jeg glæder mig rigtig meget til at spille derinde i den hvide trøje efter sommerferien, og jeg vil gøre mit bedste for at skabe gode resultater i TTH Holstebro, siger Edwin Aspenbäck.

Atlason: ’En stærk duel spiller med masser af passion’

Cheftræner Arnór Atlason deler begejstringen over, at den eftertragtede svenske højre back bliver en del af TTH til den kommende sæson.

- Jeg lagde mærke til Edwin allerede i sidste sæson, hvor han spillede rigtig godt for Hammarby og blev kåret til ligaens bedste højre back. Det gode spil har han taget med ind i denne sæson, og vi håber naturligvis, at han også tager det med til Holstebro, siger cheftræneren og sætter ord på Aspenbäcks kvaliteter:

- Edwin er en meget spændende spiller, som vi tror på, vi kan være med til at udvikle yderligere her i TTH. Han er klog duel-spiller, som er god til at skabe fart i spillet, og han kommer med masser af ting, som kan bidrage positivt til vores spil i den kommende sæson, siger Arnór Atlason og afslutter med et smil:

- Edwin en rigtig passioneret håndboldspiller. Jeg tror publikum i Gråkjær Arena kommer til at elske hans engagement og passion på banen.

Personlig sponsor for Edwin Aspenbäck bliver Jespers Planteskole.

Edwin Aspenbäck:

- Født den 8. juli 2000 i Hjo, Sverige
- Højre back
- Årets højre back i Handbollsligan 2022/23
- Scorede 139 mål og lavede 47 assists for Hammarby IF I sidste sæson
- En del af det svenske ligalandshold

Forrige Næste