15.04.2024

Årets Spiller 23/24: Sander Heieren

Mere sikkerhed, hårdt arbejde og rigtig mange redninger har betydet, at Sander Heieren har været en klar profil på TTH-mandskabet denne sæson. Derfor kunne målvogteren søndag lade sig hylde som Årets Spiller 23/24.

Af Nanna Gantriis - Foto: Photo Overlund

Med sine vilde redninger - og næsten lige så vilde jubelscener - ligger Sander Heieren i top på keepernes liste, og hos publikum i Gråkjær Arena.

Af samme årsag var der stor applaus til målvogteren, da han inden søndagens kamp blev kåret til Årets Spiller i TTH Holstebro for sæsonen 2023/24.

Fra 15’er til 5’er på 1 sæson

Nordmanden har længe ligget i toppen af ligaen, når man målte keepernes gennemsnitlige redningsprocent, og han indtager lige nu en 5. plads på listen.

Dette er en klar udvikling fra forrige sæson, hvor Sander Heieren indtog en 15. plads, og hovedpersonen selv kan også mærke den positive udvikling, han har gennemgået i denne sæson.

- Jeg har haft en meget mere stabil sæson i år. Mit bundniveau har været højere, og jeg har haft en del flere redninger i de kampe, hvor jeg ellers ikke har spillet på mit topniveau.

Men hvad er hemmeligheden bag, kan man fristes til at spørge…

- Jeg har trænet meget, og så er jeg blevet mere sikker på mig selv. Jeg er mere tryg på håndboldbanen, og det bruger jeg til min fordel, siger Sander Heieren, der heller ikke lægger skjul på, at det er en fordel, at han nu gennem to sæsoner har kunnet studere skytterne i den danske liga.

- Det gør helt klart også, at jeg har en bedre feeling for, hvilken skytte der skyder, og hvor han skyder henne.

Pris giver ekstra blod på tanden

Det seneste års udvikling giver målvogteren mere blod på tanden: Han vil udvikle sig endnu mere.

- Det ville bestemt ikke gøre noget, hvis jeg fortsatte denne udvikling, smiler Sander Heieren og slutter:

- I hvert fald ser jeg titlen som Årets Spiller som en bekræftelse på, at det jeg laver, faktisk er godt.

Prisen som Årets Spiller blev overrakt af Vestjysk Banks erhvervskundedirektør Viggo Sørensen.

Personlig sponsor for Sander Heieren er Actona Group

Forrige Næste