11.01.2024

Arnór og Gulliksen klar til EM: ’Glæder mig helt vildt’

EM i håndbold er skudt i gang, og inden længe skal Arnór Atlason og Kevin Gulliksen kæmpe for sejre til Island og Norge. Hør TTH’ernes optakt til EM-slutrunden her.

Af Nanna Gantriis - Foto: Photo Overlund

Mens der trænes og testes hjemme i Gråkjær Arena, har vi sendt to TTH’ere afsted mod EM-slutrunden i Tyskland.

Kevin Gulliksen er med det norske landshold, mens Arnór Atlason får sin mesterskabsdebut som træner for det islandske mandskab. Begge glæder de sig til at starte slutrunden foran det håndboldglade tyske publikum:

- Jeg glæder mig til at komme i gang. Tyskland er et af de bedste lande at holde et mesterskab, fordi interessen for håndbold er så stor, sagde Kevin Gulliksen inden turen gik mod landsholdslejren.

Det norske landshold er i gruppe med Polen, Færøerne og Slovenien, og planen er lagt:

- Vi går efter at komme i semifinalen. Derefter kan alt ske, lyder det fra Gulliksen.

Stor gensynsglæde for Atlason

Mens Kevin Gulliksen har været fast mand på det norske landshold de seneste år, så er udgangspunktet anderledes for vores cheftræner Arnór Atlason. 

Efter en lang og flot karriere med OL-sølv og EM-bronze, stoppede Arnór Atlason på det islandske landshold i 2018. Men nu er han tilbage i slutrunde-manegen. Denne gang i rollen som assistenttræner, og derfor bliver slutrunden i Tyskland Arnórs første på den anden side af stregerne:

- Jeg glæder mig helt vildt til at være tilbage ved en slutrunde igen.

- Det at få lov til at repræsentere sit land; Det er det ypperste, siger Arnór og fortæller at stoltheden er ekstra stor, når man har islandsk pas.

- Vi er et virkelig stolt folkefærd, og alle vil dø for at spille for det islandske landshold. Derfor er jeg også meget taknemmelig for, at klubben har givet mig muligheden for at tage af sted til EM.

Planen er lagt hjemme i Holstebro

Mens Arnór Atlason er væk med landsholdet, står Søren Hansen og Søren Rasmussen for træningen hjemme i Gråkjær Arena. Noget som Atlason er helt tryg ved.

- Drengene er i gode hænder hos Søren og Søren. Vi har lavet nogle gode planer, så vi står så skarpt som muligt, når der fløjtes op den 3. februar mod KIF Kolding.

Norge spiller første kamp ved EM klokken 20.30 torsdag aften mod Polen. Island skal i kamp fredag mod Serbien klokken 18.00.

Personlig sponsor for Kevin Gulliksen og Arnór Atlason er Rejsechefen og Vestjysk Bank.

Forrige Næste