05.12.2022

Brødre, venner og modstandere: Bliv klogere på de specielle Holstebro-Lemvig-bånd

Kampen mod Lemvig-Thyborøn torsdag aften er ikke kun et lokalbrag. Det er også kampen mellem brødre, venner, gamle roomies og tidligere holdkammerater. Bliv klogere på alle de specielle bånd mellem de to hold her.

Af Nanna Gantriis - Foto: Photo Overlund

1. Forsvars-duellen: Jonas Porup VS. Nicolai Pugholm

Jonas Porup og Nicolai Pugholm er forsvarsspecialister på hvert sit mandskab i torsdagens kamp. Men faktisk har de har begge spillet for modstanderen. Pugholm spillede i TTH Holstebro i sine ungdomsår, mens Jonas Porup er født i Nørre Nissum og fik derfor sin håndboldopdragelse i Nissum og Lemvig.

2. Playmaker-duellen: Emil Jensen VS. Thomas Damgaard

På torsdag kæmper de for henholdsvis TTH og LTH, men efter sommerferien bliver der lavet om på Emil Jensen og Thomas Damgaards tilhørsforhold. Thomas skifter til TTH, mens Emil skal iføre sig den røde LTH-trøje.

Desuden kæmper Thomas Damgaard også om håneretten på det familiære plan torsdag aften. Lillebror Morten er nemlig ansat som fankoordinator i TTH Holstebro.

3. Brødre-duellen: Jonas Gade VS. Jeppe Gade

Vi bliver ved brødreskabet, for i familien Gade er der formentlig også uenighed om det ønskede resultat på torsdag. Lillebror Jeppe Gade skiftede inden denne sæson fra BSH til Lemvig-Thyborøn. Fuldstændig samme skifte lavede storebror Jonas for små ti år siden, inden han kom til TTH Holstebro via Mors-Thy. Mon ikke de to Gade-brødre vil gøre alt for at få håneretten inden de skal samles med familien til jul?

4. Stregduellen: Mathias Porsholdt VS. Niels Lindholt

Emil Jensen og Thomas Damgaard gør det i 2023. Lindholt og Porsholdt gjorde det i 2020: Lavede en ”bytter” fra TTH til LTH og omvendt. Inden da havde Porsholdt tørnet ud for LTH i tre år, mens Lindholt havde spillet i TTH i to sæsoner.

Ydermere har Christoffer Cichosz en fortid som LTH-spiller, så mon ikke de tre stregspillere kan dele en anekdote eller to med hinanden efter kampen.

5. Duellen i bagkæden: Johan Meklenborg VS. Jonathan Würtz og Jorn Smits

De er farlige for ethvert forsvar og så har de en fælles fortid. Både Johan Meklenborg, Jonathan Würtz og Jorn Smits har spillet for henholdsvis Lemvig-Thyborøn og TTH Holstebro.

Meklenborg spillede et år i Lemvig i sæsonen 15/16, mens Jonathan Würtz og Jorn Smits spillede i Holstebro i henholdsvis 2018-2020 og 2021.

6. Bonus-duellen: De tidligere roomies: Simon Jensen VS Anders Flæng

På torsdag bliver venskabet lagt til side mellem Simon Jensen og Anders Flæng. De unge fløjspillere har begge tidligere været en del af Holstebro Elitesport, og de to kammerater boede sågar sammen indtil i sommers. På torsdag er det dog ikke opvasken, men to point de kæmper om.

Du kan stadig nå at købe dine billetter til lokalbraget mellem TTH og Lemvig-Thyborøn ved at klikke her.

Forrige Næste