25.07.2023

Fysiske tests viser stærk form og gode takter

De hurtige ben fra konditionstest er skiftet ud med det tunge skyts. Denne uge står der fysiske test på programmet. Fysioterapeut og fysisk træner, Thomas Graagaard, er klar med øvelser, hvor alle spillere maxer ud i styrkerummet.

Af Louise Boo

Der blev foretaget max. test i squat, i bænkpres, i frivend, i liggende pipes samt i nordic hamstring.

Og det samlede resultat var godt.  

-Det ser godt ud. De er rigtig stærke, så jeg er meget tilfreds, siger Thomas Graagaard og påpeger, at alle er kommet tilbage fra ferien i en stærk udgave.

Han forklarer, hvordan hver spiller får en farvekode, som så bruges til at måle med næste test om otte uger. Testen giver et godt indblik i den fysiske tilstand og kan efterfølgende bruges til at individualisere træningen, så hver spiller får det optimale ud af den fysiske træning, og gennem monitorering og sparring kan forbedre den fysiske del af spillet.

-Min forventning er, at de kan blive endnu bedre. Nu er der stor fokus den fysiske del her i starten, så med udgangspunkt i de her tests kan vi bygge ovenpå i både teknik og styrke, siger Thomas Graagaard fra Struer Fysioterapi.

Forude venter springtest, og som de andre tests, bliver alt skrevet ned i skemaer, så data kan være med til at give så præcist et billede af de forskellige færdigheder, spillerne besidder og kan videreudvikle.

Forrige Næste