29.12.2023

Hessellund ser tilbage på et godt talent-efterår: Modning, sejre og masser af talent og fællesskab

Et begivenhedsrigt år går snart på hæld i TTH Ungdom. Derfor har vi bedt vores talentansvarlig Jacob Hessellund sætte ord på, hvordan første halvdel af 2023/24-sæsonen er gået for klubbens ungdomshold.

Af Nanna Gantriis - Foto: Louise Boo

I juli 2023 gav Anders Høj, efter fire gode sæsoner, stafetten videre til Jacob Hessellund som talentansvarlig for TTH Ungdom.

Siden da, har Hessellund og de passionerede trænere på ungdomssiden arbejdet på at føre de gode takter videre, og fortsætte udviklingen af morgendagens stjerner i TTH Holstebro.

- Det har været spændende at tage hul på trænergerningen og talentarbejdet her i Holstebro, indleder Jacob Hessellund, der i sommers lagde håndboldskoene på hylden efter mere end 10 år som professionel håndboldspiller i blandt andet Mors-Thy, Lemvig-Thyborøn og Aalborg Håndbold. 

- Der er benhård konkurrence om håndboldtalenterne i Danmark. Det mærker vi også her i TTH Ungdom, siger Jacob Hessellund og uddyber:

- På trods af det, har vi et spændende talentmiljø med masser af unge spillere som hver dag arbejder ihærdig på at blive endnu bedre. Det er skønt at opleve.

- Faciliteterne, setuppet og personerne er helt på niveau med andre dygtige miljøer i Danmark, og jeg har masser af gode ideer for fremtidens TTH Ungdom, slår Hessellund fast.

Sådan er det gået holdene i TTH Ungdom

Julens indtog markerede ligeledes afslutningen på efterårssæsonen i de forskellige ungdomsrækker. Derfor gør Jacob Hessellund her status på klubbens ungdomshold.

- U23-holdet, med træner Jørgen Borregaard i spidsen, er en dejlig historie dette efterår. De har klaret sig over al forventning, og indtager lige nu 3. pladsen i 2. division, siger Hessellund og fortsætter:

- U23 er stedet, hvor vores unge ligatalenter kan trække erfaring og udvikle deres spil med stort ansvar i kampene. Jeg oplever, at der er et godt samarbejde mellem U23 og ligaholdet, hvor vi kan gøre brug af hinanden.

De to U19-hold har ligeledes været i ilden dette efterår, hvor Jacob Hessellund siger følgende:

- U19-ligaholdet har mødt nogle rigtig gode hold dette efterår, og er blevet maksimalt udfordret. Vi håber og tror på, at kampene mod de gode modstandere gavner dem på den lange bane, og vi kan se, at de i løbet af efteråret har fået nogle gode erfaringer med at spille seniorhåndbold. Flere af drengene har også været oppe og træne med ligaholdet, samt spillet på U23-holdet, hvilket giver blod på tanden.

- U19 hold 2 har klaret sig godt i deres pulje dette efterår, og de er med til at sikre en god træningskultur på U19-årgangen, siger Jacob Hessellund og vender herefter blikket mod U17:

- U17-mandskabet, der trænes af Oliver Sommer, Martin Hansen og Mike Damgaard, har spillet med i 1. division dette efterår. Ligesom med U19-ligaholdet har det været en stor mundfuld med mange gode hold i puljen, men vi kan se, at de unge gutter udvikler sig og vokser af det.

Fødekæden - og de mange aktiviteter for børn i samarbejdsklubberne

Udover U17, U19 og U23-mandskaberne har TTH Ungdom lagt kræfter i at arrangere diverse camps og træninger for lokalområdets spillere under 15 år - heriblandt TTH Træning for U13 og U15 og forskellige én-dags camps.

- Vi oplever, at der er stor opbakning til camps og TTH træningerne. Vi kan høre, at deltagerne er glade for at komme, og de føler, de får noget med fra træningerne, som de kan tage med hjem til deres klubber, siger Jacob Hessellund, der til hver camp og TTH Træning samler et hold af TTH-ligaspillere og akademispillere, som deler ud af deres håndboldviden.

- Man kan se glæden i øjnene på de unge spillere, der synes det er fedt at få nogle guldkorn fra akademi- og ligaspillerne. Det skaber en nærhed og et fællesskab på tværs af klubben, når de mødes til TTH træningerne.

Sidst, men ikke mindst, sender Jacob Hessellund en hilsen til de 20 samarbejdsklubber, der er en del af TTH Klubsamarbejdet.

- De skal vide, at det arbejde, de yder hver dag, ikke kan bifaldes og anerkendes nok. Alle gode håndboldspillere starter i foreningerne, og de er livsvigtige - både for at vi kan skabe gode håndboldspillere, men i lige så høj grad så vi kan sende dannede unge mennesker ud i verden.  

Ønsket for 2024

Et nyt år venter lige rundt om hjørnet, og udover sejre og gode stunder med de unge TTH-talenter, så håber Jacob Hessellund særligt på én ting:

- Mit største håb er at vi sammen med Holstebro Kommunes andre sportsgrene får etableret et sportscollege. Der er ingen tvivl om, at det kunne styrke vores i forvejen stærke talentmiljø i Holstebro.

Talentpartner i TTH Ungdom er BIRN, Færchfonden, Holstebro Kommune, Holstebro Elitesport og Østermark Entreprenørforretning.

Forrige Næste