28.05.2024

Månedens TTH-profil: Nikolaj Enderleit

Han kom til klubben i 2019 som et 21-årigt stortalent. Nu forlader han TTH som en 26-årig profil, klubbens topscorer og med en hel masse erfaring i rygsækken. Månedens TTH-profil er Nikolaj Enderleit.

Af Nanna Gantriis

Nikolaj Enderleit sluttede sine to sidste kampe i TTH-trøjen af med at blive dobbelt topscorer.

Hvorfor…?

Fordi han en sidste gang ville give alt, hvad han havde i den hvide trøje.

På denne måde satte Nikolaj Enderleit et flot punktum for sin tid i TTH Holstebro, hvor hans mange mål i april måned tilmed rykkede ham op som holdets samlede topscorer i denne sæson.

- Jeg havde et klart mål, da jeg gik ind til denne sæson. Det var at jeg skulle have en skadesfri sæson, hvor jeg skulle udvikle mig i løbet af året og finde tilbage til nogle af de ting, jeg havde tabt gennem mine skadesperioder. Og det synes jeg, at jeg er lykkedes med.

Nikolaj Enderleit understreger, at man kollektivt ikke er tilfreds med at havne i playoff-kampene mod Skive

- Men skal jeg tage de egoistiske briller på, så synes jeg det var været en sæson med flueben, siger højre backen, der altså med 145 mål i 30 kampe fik det, han havde sat sig som mål: En skadesfri sæson med kontinuitet i sit spil.

’Elsket at være i TTH’

Inden længe skal GPS’en sættes til ”Kassel” i Tyskland fremfor ”Gråkjær Arena”, og dermed begynder Nikolaj Enderleit også snart at pakke sit liv i TTH Holstebro ned i flyttekasser.

- Jeg har elsket at være her i TTH. Ellers havde jeg heller ikke spillet her så længe, siger Enderleit.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det har været svært med disse nedrykningskampe og kvalspil, men så er der så mange andre ting, der har opvejet det. Vi har haft et godt sammenhold i truppen, og Holstebro har været en god base for mig, til at nå de ting, jeg skulle nå, og komme ordentligt tilbage.

At sætte et varigt aftryk

Det er ikke kun Margrethe-skåle og IKEA-glas, der kommer med i flyttekasserne til Tyskland. Med i rygsækken har Nikolaj Enderleit også fået masser af erfaring og modenhed.

- Jeg kom som en 21-årig dreng, der bare ville spille håndbold og ville frem i verden. Men jeg var måske også en smule… naiv, analyserer Enderleit

- Jeg glemte for eksempel at lytte til min krops signaler i forhold til skader, og dér er jeg blevet klogere, fortæller højre backen, som nu oftest kan findes med en træningselastik og udstrækningsøvelser efter holdkammeraterne er gået i omklædningsrummet. Fordi han har fundet ud af, at det fungerer bedst for ham.

Til spørgsmålet om, hvad han gerne vil huskes for, svarer Nikolaj Enderleit:

- Det kan godt være det lyder lidt kliche-agtigt. Men en af de største værdier for mig har altid været, at man skulle kunne se på mig, at jeg ville det, og at jeg ville gå forrest. Vise noget fandenivoldskhed på banen, siger højre backen og tilføjer:

- Og så vil jeg gerne være husket som en glad og smilende dreng, der kan hilse på alle. Uanset om man er direktør i klubben, frivillig eller fan. Der skal være tid til alle.

Bent Nyegaards analyser skal med på A7

Selvom TTH-logoet snart ikke længere sidder på brystet af Nikolaj Enderleit, så vil klubben fortsat sidde i bevidstheden hos ham.

- Jeg kommer helt sikkert til at følge med. Nu er vi ikke en af de Bundesligahold, som har de længste busture, men jeg kommer helt sikkert til at bruge nogle af turene op og ned ad A7-motorvejen på at se TTHs kampe - i det omfang det nu engang er muligt. Man får da en lille kærlighed til klubben. Det kan ikke være anderledes.

Det kan være du kan få Aaron (Mensing red.) med til at se kampene?

Ja det tror jeg sagtens, jeg kan. Så kan vi sidde der og hygge os med lidt TV2 Sport og Bent Nyegaard i ørene, slutter Nikolaj Enderleit med sit velkendte smil.

Månedens TTH-profil præsenteres i samarbejde med Sortberg+Hansen

Personlig sponsor for Nikolaj Enderleit er Krøyer Pedersen

Forrige Næste