05.08.2023

Målmandsprofil skifter til TTH Holstebro

Den 22-årige målmandsprofil Rasmus Henriksen skifter til TTH Holstebro fra sommeren 2024.

Af Nanna Gantriis

TTH Holstebro har fra sæsonen 2024-2025 indgået en 2-årig aftale med Rasmus Henriksen.

Den 22-årige målvogter skifter fra Mors-Thy Håndbold, hvor han har været en af klubbens største profiler.

- Vi har gennem længere tid holdt øje med Rasmus’ udvikling. Han har haft to rigtig gode sæsoner, hvor han har ligget helt i top i Herreligaen. Udover at præstere rigtig godt på banen, så bidrager Rasmus også til en god træningskultur med høje ambitioner og masser af seriøsitet, udtaler klubbens målmandstræner, Søren Rasmussen, som godt ved, at der har været rift om Rasmus Henriksens underskrift.

- Når man står med nogle af ligaens højeste redningsprocenter to sæsoner i træk, så bliver man automatisk en ombejlet herre. Derfor er jeg også meget glad for, at det er lykkedes os at få Rasmus til klubben.

Henriksen: ’Et naturligt næste skridt i min karriere’

For Rasmus Henriksen sker skiftet til Holstebro efter fem gode sæsoner i Mors-Thy Håndbold, hvor han har gennemgået en flot udvikling. Om et år er det tid til nye udfordringer.

- Jeg ser skiftet til TTH som et naturligt næste skridt i min karriere. Det er en større scene, i en klub der i disse år bygger på noget spændende. Jeg er klar til noget nyt, og glæder mig til at vise publikum i Gråkjær Arena, hvordan jeg står på mål, udtaler Rasmus Henriksen, der i TTH Holstebro kommer til at arbejde tæt sammen med målmandstræner Søren Rasmussen:

- Trænerteamet har haft stor indflydelse på, at TTH blev min næste klub. Jeg glæder mig til den daglige sparring med både Søren Rasmussen, samt Arnór og Søren Hansen. Nu er jeg meget målmandsteknisk og nørdet, og derfor ser jeg især frem til samarbejdet med Søren Rasmussen, som jeg kan lære rigtig meget af.

Rasmus Henriksen afløser Josip Cavar, der har kontraktudløb i klubben efter denne sæson.

Fakta Rasmus Henriksen

  • Født 28. september 2000 (22 år)
  • 187 cm høj
  • Tidligere klubber: Mors-Thy Håndbold, Randers HH, Aars HK og Hobro IK 

Bedrifter:

  • Årets Hold i HTH Herreligaen 22/23
  • 3. bedste målmand i HTH Herreligaen 22/23
  • 4. bedste målmand i HTH Herreligaen 21/22
  • Årets Spiller i Mors-Thy Håndbold to år i træk
Forrige Næste