21.08.2022

Steen Kallesøe: Den uundværlige holdleder

Han får udbetalt sin løn i oplevelser og saltlakrids, og så er han den mest erfarne på holdkortet i TTH Holstebro. Mød vores utrættelige holdleder Steen Kallesøe.

Af Nanna Gantriis - Foto: Ole Mortensen

Slår man ordet ”holdleder” op i ordbogen står der ”person med ansvar for de praktiske forhold omkring et sportshold”.

I TTH Holstebro er begrebet dog med tiden blevet synonym med manden Steen Kallesøe. 

De sidste 16 sæsoner har den 66-årige virksomhedsejer fra Tvis stået på sidelinjen, når TTH Holstebro er draget i kamp - hvad end adressen har været Idrætscenter Vest, Gråkjær Arena eller en nedslidt hal fra efterkrigstiden i Hviderusland. 

Opgaverne som holdleder er mange og forskelligartede. Det er bl.a. Steen, der står for bestilling af bus og mad til udebanekampe. Det er Steen, der sørger for, at holdopstillingen er korrekt til teknisk møde inden kamp, og det er også Steen, der sørger for, at spillernes vanddunke er fyldte til kamp, og at der er kakao og frugt klar i halvlegen. Alt sammen, så holdet kan koncentrere sig om det vigtigste: Håndboldkampen.

- På et tidspunkt talte vi timerne op. Når sæsonen kører, og vi eksempelvis spiller liga og Europa Cup, eller har de lange ture til Fyn og Sjælland, så går der nemt 10 timer om ugen med jobbet som holdleder, fortæller Steen Kallesøe.

Når lønnen betales i oplevelser
Men hvad driver holdlederen til år efter år at køre landet rundt. Uden at få en stor løn for det, vel at mærke. 

- Lysten, lyder det prompte.

- Og så synes jeg det er fantastisk, at de unge mennesker har lyst til at bruge tid sammen med mig. Jeg har fået en fantastisk masse oplever rundt i hele Europa: Hviderusland, Rumænien, Portugal, Spanien, Norge og Sverige, siger Steen Kallesøe og fortæller en af sine mange anekdoter:

- Turen til Hviderusland står klarest for mig. Vi ankom med flyver til en gammel militærbase og her stod 30 russere med fuldladt gevær klar til at dirigere os ud. Det glemmer jeg aldrig. Eller da vi landede i Bukarest og kørte helt til Constanta ved Sortehavet, hvor vi så, hvordan de lokale havde meget dårlige kår. Det er oplevelser som disse, der får mig til at sætte pris på, hvor godt og trygt vi har det hjemme i Danmark.

Hvornår går en holdleder på pension?
Hvor længe Steen Kallesøe fortsætter i rollen som holdleder er uvist:

- Der er ingen tvivl om, at sidste sæson var hård. Men omvendt gav den mig også lyst til fortsætte: Fordi vi alle indså, hvad håndbolden betød for os. Lige nu tager jeg tager én sæson ad gangen og ser hvad der sker. Så længe holdet og klubben gider at have mig, så fortsætter jeg, tror jeg, afslutter Steen Kallesøe med sit karismatiske og velkendte smil. 

Efter mange gode sæsoner med Mogens Kjær som kompagnon, får Steen Kallesøe nu en ny makker bag bænken i form af den tidligere halinspektør i Tvis, Søren Iversen. Vi vil derfor gerne benytte lejligheden til at  takke Mogens Kjær for den store indsats, han har lagt i TTH Holstebro.

Personlig sponsor for Steen Kallesøe er

 

Forrige Næste